Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Καλώς ή κακώς, ο καθένας από εμάς που οργανώνεται σε μια πολιτική νεολαία, με την στάση και τη συμπεριφορά του αντικατοπτρίζει και το σκεπτικό της οργάνωσης στην οποία εντάσσεται και στα πλαίσια της οποίας λειτουργεί. Στην περίπτωση τώρα που το άτομο αυτό κατέχει θέση σαν και αυτή του γραμματέα, οφείλει να λειτουργεί με διπλή υπευθυνότητα μιας και οι πράξεις του χαρακτηρίζουν και τη νεολαία της οποίας είναι μέλος.

Στο σημείο αυτό θα παραθέσουμε ένα περιστατικό.

Την Τρίτη 24/6, το βράδυ, σε χώρο στον οποίο παραβρισκόταν σε παρέα και μέλη της νεολαίας ΣΥΝ, εμφανίστηκε απρόσκλητος ο γραμματέας της ΚΝΕ και χωρίς να γνωρίζει κανένα από τα παιδιά της νεολαίας μας προσωπικά, επιτέθηκε φραστικά και σε προσωπικό επίπεδο, με χαρακτηρισμούς. Μάλιστα η λεκτική επίθεση και πολλοί από τους άσχημους αυτούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι εμπεριείχαν μη πραγματικά γεγονότα, αναφέρονταν σε άτομο που απουσίαζε και που δεν είχε έτσι τη δυνατότητα να απαντήσει σε όσα του καταλόγιζε. Επίσης προσπάθησε να εκφοβίσει με απειλές δυο από τα μέλη της γραμματείας της Π.Κ. Νεολαίας ΣΥΝ Πρέβεζας, φτάνοντας στο σημείο να πει πως ¨"Αν συνεχίσετε έτσι θα το φάτε το ξύλο σας...". Να τονιστεί στο σημείο αυτό το γεγονός ότι οι ηλικίες των μελών της νεολαίας είναι 15 και 17 ετών αντίστοιχά, ενώ ο συγκεκριμένος κύριος είναι άνω των 30.

Αυτή η πρωτοφανής εκδήλωση τραμπουκισμού ξεπερνά τα όρια και δείχνει τον "σεβασμό" που κάποιοι επιδεικνύουν στην διαφορετική πολιτική άποψη. Δείχνει πως αντιδρούν κάποιοι όταν διαφωνούν. Δείχνει τον συντηρητισμό και τον μονόπλευρο προσανατολισμό όπου ο διάλογος, η δημοκρατία και η ελευθερία απουσιάζουν και όπου υπερισχύει η δυνατότερη φωνή, με την ήρεμη ανταλλαγή απόψεων επίσης να απουσιάζει.

Σαν Νεολαία ΣΥΝ καταδικάζουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές οι οποίες δεν έχουν χώρο στην αριστερά και κάθε άλλο παρά κομμουνιστικές είναι, καθώς και κάθε εκδήλωση βίας. Ακόμα τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρόκειται να μας κάνουν να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε κατά του συντηρητισμού, από όπου και αν αυτός προέρχεται.

Από την μεριά μας, δίνουμε βάση στον γόνιμο διάλογο και στον πλουραλισμό των απόψεων, με σεβασμό στα δικαιώματα και στις ελευθερίες, όχι μονό σε θεωρητικό επίπεδο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι νεολαίοι του ΣΥΝ. Θα σας πάρει πολύ καιρό να καταλάβετε τι είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Μέχρι τότε, αναρωτηθείτε: Είναι το ΚΚΕ αριστερό κόμμα?

αστυάνακτας είπε...

Για κοιτάξτε και εδώ...
http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2008/07/blog-post_18.html

αστυάνακτας είπε...

@ανώνυμος
Την αλήθεια και τη μοναδικότητα του αριστερού δε πρέπει να τη δικδικεί μόνο ένας. Την ηγεσία του ΚΚΕ εγώ τη ξεχωρίζω από τα μέλη του.Είναι αφορισμός να αναρωτιώμαστε αν το ΚΚΕ είναι αριστερό κόμμα. Εγώ θα έκανα την ερώτηση :Η ηγεσία του ΚΚΕ πόσο αριστερή είναι;