Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αρχίζει ο «διάλογος», κλείνουν τα πανεπιστήμια

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για την ειλικρίνια των προθέσεών της για την έναρξη διαλόγου για την παιδεία από «μηδενική βάση», τα τριτοβάθμια ιδρύματα ασφυκτιούν από την κατάσταση στην οποία έχουν καταδικαστεί από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Εικόνα διάλυσης και απαξίωσης από την πολιτεία παρουσιάζουν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, με τμήματα στην Περιφέρεια να έχουν αναστείλει ή να προτίθενται να αναστείλουν την έναρξη των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου λόγω χρόνιων και οξύτατων προβλημάτων σε σχέση με τις υλικοτεχνικές υποδομές και την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού (Παιδαγωγικό ΑΠΘ, Παιδαγωγικό και Οικονομικό Ρεθυμνου). Παράλληλα, σε σχολές όπως αυτές του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, όπου η εξεταστική άρχισε αυτό έγινε χωρίς οι φοιτητές να έχουν πάρει βιβλία, απόδειξη του ανεφάρμοστου και αντι-ακαδημαϊκού χαρακτήρα των νέων διατάξεων του νόμου πλαίσιου για τη διανομή συγγραμμάτων.

Όταν ο Υπουργός Παιδείας καλεί σε έναν στημένο διάλογο για να αλιεύσει ψήφους, όσο εντείνεται η επίθεσή τους σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας, εμείς συνεχίζουμε τους αγώνες μας για απόκρουση της αντιεκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
18/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: