Κυριακή 8 Ιουνίου 2008

Με τη «μέθοδο» της συκοφαντίας δεν κάνεις βήματα προς τα μπρος.

Με το ακόλουθο κείμενο δεν απαντάμε απλά καταγράφουμε κάποιες παρατηρήσεις μας που πιστεύουμε θα βοηθήσουν τη συλλογιστική των συντρόφων της ΚΝΕ. Πραγματικά λυπούμαστε που δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να βοηθήσουμε και στα κείμενα που γράφτηκαν και μοιραστικάvμέχρι σήμερα.
Προφανώς δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική του να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες και τα διαπιστευτήρια μας είναι ο δρόμος, οι αγώνες και τα αυθόρμητα κινήματα αντίστασης. Στόχος μας για τον οποίο καταβάλουμε κάθε προσπάθεια η ενότητα της αριστεράς και όχι ο σεκταρισμός και η πολυδιάσπαση του χώρου. Έτσι δεν θα δώσουμε χαρά σε όσους μας περιμένουν στη γωνία ανοίγοντας εμφύλιο πόλεμο, μέσο ανακοινώσεων , με την ΚΝΕ.
Ο διαρκείς εχθρός μας ο ανελέητος και υπάνθρωπος καπιταλισμός, σε όλες του τις μορφές, και όλοι όσοι τον εφάρμοσαν, τον εφαρμόζουν ή τον οραματίζονται (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ).Εχθρός μας η εθνικιστική ακροδεξιά και τα ρατσιστικά και επικίνδυνα ιδεώδη που καλλιεργεί(ΛΑΟΣ). Αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα κόσμο που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την ανισότητα. Σε ένα κόσμο που συρρικνώνει τις ελευθερίες μας. Κόντρα στις διακρίσεις και το ρατσισμό. Κόντρα στα συντηρητικά αντανακλαστικά που κάποιοι επιμένουν να αναπαράγουν.
Οραματιζόμαστε έναν άλλο κόσμο. Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη που δεν θα βασίζεται στα ιδεώδη του κέρδους αλλά στην κοινωνική αλληλεγγύη, την ειρήνη και την ισότητα των πολιτών της. Μια Ευρώπη όχι των λόμπι συμφερόντων αλλά των λαών των χωρών που την απαρτίζουν. Μια Ευρώπη που ίσος σήμερα μοιάζει μακρινή.
Δεν πτοούμαστε, επιλέγουμε να μείνουμε στον αγώνα για τη διεκδίκηση της όσο και αν φαντάζει δύσκολο. Ανοιγόμαστε στον κόσμο, βλέποντας τον απαλλαγμένοι από λογικές μονοδρόμων.
Οι θέσεις μας αυτές πιστεύουμε πως θα γίνουν κατανοητές.
Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο κείμενο παρατηρήσεων και αφορά όλα τα κείμενα που γράφτηκαν, γράφονται ή θα γραφτούν με σκοπό να διενεργήσουν έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντίας χωρίς πολιτικό επίπεδο. Το γεγονός ότι δεν αναλωνόμαστε, καταναλώνοντας την ενέργεια και το χρόνο μας, στην κατ’ εξακολούθηση συγγραφή κειμένων πότε επίκρισης και πότε διάψευσης δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση σημάδι αδυναμίας αλλά πολιτική επιλογή με σκεπτικό και περιεχόμενο.
Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν μένουμε στάσιμοι. Εμπνεόμαστε από τα νέα κοινωνικά κινήματα και τις σύγχρονες μορφές αντίστασης. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον, μέρα τη μέρα κάνοντας ένα βήμα προς τα μπρος , νίκη τη νίκη πλησιάζοντας όλο και περισσότερο, μέχρι τον σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και αυτοδιαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: